Peter van der Vorst: Huisman slaat de plank mis

Peter van der Vorst is verbolgen over beschuldigingen van Henny Huisman dat hij een programma-format heeft gejat. Huisman stelt dat Van der Vorsts show Gepest precies hetzelfde is als Pestkoppen, dat hij in 2008 bedacht. "Pesten is van mij gepikt."

"We hebben bij de EO een pilot gemaakt", vertelt Huisman in Nieuwe Revu. "Marc Dik zou het presenteren. De programma's zijn exact hetzelfde." De presentator zegt het format, dat uiteindelijk nooit op de buis kwam, 'vanuit zichzelf' te hebben bedacht. "Ik werd vroeger gepest. Ik was de stijfste van de klas."

Volgens Huisman onderneemt de EO geen actie 'omdat ze te braaf zijn'. "Ze willen geen kermis, zeggen ze letterlijk." De 60-jarige presentator nam geen contact op met Van der Vorst om de kwestie te bespreken. "Maar hij weet het wel. Ik kom hem nog altijd tegen. Dan reageert hij niet."

Van der Vorst, die dit voorjaar op RTL 4 te zien was met eerste reeks van Gepest, vindt dat zijn collega 'de plank totaal misslaat'. "Hij schildert mij af als een soort dief en snapt blijkbaar niet wat hij daarmee aanricht", twittert Van der Vorst. "Dat heb ik ook al bij hem ingesproken. Jammer, want ik had Henny altijd hoog zitten en ben hem nog geregeld tegengekomen dit jaar. Toen was er blijkbaar niks aan de hand."