[Premier League] Fulham van Jol houdt stand bij Chelsea

Chelsea is op Boxing Day tegen gevoelig puntverlies aangelopen. Martin Jol sleepte met Fulham op Stamford Bridge een 1-1 gelijkspel uit het vuur. Juan Mata zette Chelsea op voorsprong, Clint Dempsey bepaalde de eindstand.

Mata scoorde kort na rust vanaf de rand van het strafschopgebied op aangeven van Fernado Torres. De voorsprong hield echter nog geen tien minuten stand. Een voorzet van voormalig Twente-speler Bryan Ruiz werd van dichtbij binnen geschoven door de Amerikaan Dempsey. In de slotfase hield doelman David Stockdale Fulham op de been.

Chelsea ziet door het gelijkspel de kansen op de titel nog verder slinken. Koploper Manchester City heeft dertien verliespunten minder. Bij een zege van Arsenal op Wolverhampton Wanderers, zakt Chelsea dinsdag van de vierde naar de vijfde plaats in de Premier League.

Fulham van Jol houdt stand bij Chelsea (Foto: Novum)