Trailer: Paradise Lost 3: Purgatory

Er is een trailer verschenen voor de documentaire Paradise Lost 3: Purgatory. In de documentaire draait het om de 'West Memphis Three', drie jonge Amerikaanse jongens die achttien jaar onschuldig gevangen zaten, verdacht van de moord op drie jonge kinderen. Nadat de mannen 'schuld' bekenden werden ze in augustus van dit jaar vrijgelaten. 

West Memphis Three

Toen filmmaker Joe Berlinger in juni 1993 van HBO de opdracht kreeg om een documentaire over de zaak te maken, dacht hij in eerste instantie met een stel kwaadaardige figuren te maken te krijgen. Al snel merkte Berlinger dat het zaakje enorm stonk. De drie jonge mannen hielden van hardrock en dat was in de zwaar gelovige gemeenschap waar ze woonden, al genoeg om hun te verdenken van het misdrijf. De regisseur nam van af dat moment voor om te strijden voor de vrijlating van het drietal.

In 1996 verscheen van Joe Berlinger en Bruce Sinofsky Paradise Lost: The Child Murders at Robin Hood Hills, in 2000 gevolgd door Paradise Lost 2: Revelations. De zaak rond de West Memphis Three kreeg na de tweede film meer aandacht in de media, mede door sterren als Eddie Vedder, Johnny Depp en de mannen van Metallica die zich met de zaak bemoeiden. 

Afgelopen zaterdag kreeg de film zijn wereld première op het New York Film Festival en is binnenkort ook op het IDFA te zien.


De trailer voor de spraakmakende documentaire Paradise Lost 3: Purgatory.