Barazite gaat Maher niet overhalen

Nacer Barazite zal Adam Maher niet overhalen om definitief voor Oranje te kiezen. Het tweetal moet nog een keuze maken tussen Nederland en Marokko. Maandagavond dragen ze in ieder geval allebei nog het shirt van Nederland.

"Adam is een rustige jongen en een fantastische voetballer", zegt Barazite tegen NUsport. "Op de training liep het lekker tussen hem en mij. Als Adam aan de bal is, kun je als spits altijd een steekbal op maat verwachten. Hopelijk kunnen we bij Jong Oranje samen voor veel doelpunten gaan zorgen."

De twee zijn al benaderd door de Marokkaanse voetbalbond. Daar waar Barazite sowieso tot aan het EK van 2013 voor Jong Oranje speelt, is Maher daar nog niet zeker van. "Maar ik zal hem zeker niet proberen over te halen om voor Jong Oranje te blijven uitkomen."

"Dat zou egoïstisch zijn. Je kunt wel zeggen dat het in het nationaal belang is om voor Nederland uit te komen, maar in Marokko zeggen ze precies hetzelfde tegen hem en mij. Adam moet gewoon zijn eigen keuze maken, zoals ik ook mijn eigen keuze moet maken. En die keuze moeten de mensen dan maar accepteren."