LEGO-film in de maak

Warner Bros. en de filmmaatschappij Animal Logic gaan samenwerken om een film te maken die gebaseerd is op de beroemde LEGO-blokjes. De film gaat zowel 'computeranimatie' als 'live-action' bevatten en zal naar verwachting medio 2014 in de bioscopen verschijnen.

Na het succes van Chris Miller en Phil Lord met Cloudy with a Chance of Meatballs wagen deze twee zich aan een script én regie van een film die die zich afspeelt in een wereld van legoblokjes. In januari begint het casten van de live-action acteurs. Chris McKay is als co-regisseur bij het project betrokken. Warner Bros. is al meer dan drie jaar bezig met het project en nu de samenwerking met Animal Logic een feit is zit er eindelijk schot in. 

De productie start volgende week daadwerkelijk. Meerdere details over het plot en filmopzet worden in een later stadium bekend gemaakt. In een interview liet Phil Lord weten dat ze een manier hadden gevonden om verschillende LEGO-werelden samen kunnen laten komen. De kans is dus aanwezig dat de film zich zal gaan afspelen op onder andere de City-, Kingdom-, Harry Potter- en StarWars sets.