Gall: "Het was echt twaalf tegen elf"

Go Ahead Eagles zorgde voor een daverende stunt door Feyenoord uit te schakelen in het bekertoernooi. Volgens coach Joop Gall had het publiek een belangrijk aandeel in de 2-1 zege.

"Het was écht twaalf tegen elf", zegt de winnende trainer Joop Gall tegen Voetbal International. "We zijn op een geweldige manier gesteund door ons publiek. De Adelaarshorst explodeerde bijna. Dat zorgde bij mij én de spelers voor een behoorlijke adrenalinestoot."

Gall werd direct na de zege overspoeld met sms'jes. "Toen ik in de persruimte even snel een blik op mijn telefoon wierp, zag ik dat een van de eerste berichtjes afkomstig was van Erwin, de broer van Ronald. Dat heb ik toen maar niet gezegd, Ronald was al not-amused door het verlies..."

De coach hoopt dat het succes tegen Feyenoord Go Ahead uit het slop haalt. In de competitie gaat het de club namelijk niet voor de wind met een twaalfde klassering. "Het is zaak nu eens de lijn door te trekken en een serietje neer te zetten. De vorige keren gaven we na een goed resultaat de volgende wedstrijd niet thuis. Dat blijft een raar fenomeen, het is puur een mentale kwestie. Zondag (tegen AGOVV Apeldoorn, red.) moeten we laten zien dat we wél de intrinsieke motivatie hebben."