[Bundesliga] Bayern verslikt zich in Hannover

Bayern München heeft het uitduel bij Hannover 96 verloren. De formatie van trainer Jupp Heynckes ging met 2-1 onderuit.

Met een rake strafschop voorkwam Hannover-speler Mohammed Abdellaoue dat keeper Manuel Neuer een record van Timo Hildebrand overnam. De kersverse keeper van Schalke 04 wist in het verleden op tien minuten na maar liefst tien Bundesliga-wedstrijden de nul te houden. Neuer kwam tot negen duels en twintig minuten.

Kort na het doelpunt van Hannover kreeg Bayern opnieuw een tegenslag te verwerken. Jérôme Boateng kreeg de rode kaart en mocht vertrekken. Kort na rust verdubbelde Christian Pander namens Hannover de score en leek de wedstrijd gespeeld. Na ruim een uur spelen kreeg Steve Cherundolo ook een rode kaart en mocht ook Hannover met tien man verder.

David Alaba bracht zeven minuten voor tijd de spanning terug door de 2-1 te scoren. In de slotfase had Bastian Schweinsteiger de gelijkmaker op zijn schoen, maar de Duitser raakte de paal. Ondanks het verlies gaat Bayern nog wel aan kop, maar zag het Borussia Dortmund naderen tot op drie punten.