[Premier League] Manchester City koploper na ruime zege

Manchester City is de nieuwe koploper in de Premier League. De Citizens wonnen zaterdag met 4-1 van Aston Villa. De doelpunten van City kwamen op naam van Mario Balotelli, Adam Johnson, Vincent Kompany en James Milner. Namens Villa scoorde Stephen Warnock de 3-1. Eerder speelde concurrent Manchester United gelijk tegen Liverpool: 1-1.

Norwich City won met 3-1 van Swansea City. Anthony Pilkington had voor eigen publiek al binnen een minuut de bal voor het eerst in het net liggen. Russell Martin verdubbelde de marge negen minuten later, maar vlak daarna deed Swansea iets terug via Danny Graham. Pilkington scoorde na ruim een uur nogmaals.

Martin Jol zag zijn Fulham met 2-0 verliezen bij Stoke City. Jon Walters en Rory Delap scoorden in het laatste kwartier. Queens Park Rangers hield Blackburn Rovers op 1-1. Heidar Helguson zette de Londense ploeg na een kwartier op voorsprong, maar Blackburn kwam via Chris Samba acht minuten later alweer op gelijke hoogte.

Bolton Wanderers won uit bij Wigan Athletic met 3-1. Nigel Reo-Coker opende na drie minuten de score voor de bezoekers, maar Wigan kwam dankzij Mohamed Diamé nog voor rust terug. Toch ging Bolton met een voorsprong de kleedkamer in nadat David N'gog in de 45e minuut scoorde. In de blessuretijd van de tweede helft maakte Chris Eagles de klus af.