[Bundesliga] Bayern wint simpel van Hertha

Bayern München heeft zaterdag een simpele thuiszege op Hertha BSC geboekt. De Beierse ploeg won met 4-0. Mario Gómez en Franck Ribéry zorgden binnen zeven minuten voor een 2-0 voorsprong en binnen het kwartier had ook Bastian Schweinsteiger gescoord. Pas halverwege de tweede helft scoorde Bayern opnieuw. Weer was het Gómez die het net vond. Voor de Duits international was dat al zijn tiende treffer van het seizoen.

De voorsprong van Bayern op Borussia Mönchengladbach liep op naar vijf punten nadat Gladbach zich thuis niet van Bayer Leverkusen kon ontdoen: 2-2. Een goal voor rust van Stefan Reinartz werd door de thuisclub na rust omgebogen door Marco Reus en Patrick Herrmann. In de slotfase bezorgde André Schürrle Leverkusen alsnog een punt.

Promovendus FC Augsburg deed goede zaken in de strijd tegen degradatie. Uit bij FSV Mainz wonnen de mannen van trainer Jos Luhukay met 1-0 dankzij een goal van Jan-Ingwer Callsen-Bracker in de 88e minuut. Zijn goal bezorgde Augsburg de eerste Bundesligazege ooit.

VfB Stuttgart won, met Khalid Boulahrouz in de basis, met 2-0 van het Hoffenheim van Ryan Babel en Edson Braafheid. Shinjo Okazaki en Pavel Progrebnyak tekenden voor de treffers. VfL Wolfsburg was met 2-1 te sterk voor FC Nürnberg. Mario Mandzukic zette Wolfsburg twee keer op voorsprong. Tussendoor maakte Christian Eigler gelijk.