Capello: "Heel dom van Rooney"

Wayne Rooney heeft tegenover zijn ploeggenoten zijn excuses aangeboden voor de rode kaart die hij gisteren pakte in het duel met Montenegro (2-2).

Bij een 2-1 voorsprong uitte Rooney zijn frustratie. Nadat hij van de bal werd gezet door Miodrag Dzudovic trapte hij zijn tegenstander van achteren en werd met rood van het veld gestuurd. "Dat was heel dom en daarvoor heeft hij ook zijn excuses aangeboden", zei bondscoach Fabio Capello na afloop tegenover de aanwezige pers.

"Het was een terechte rode kaart. Hij is een erg belangrijke speler voor ons met een hoop ervaring. Maar hij heeft al vaker van zulke acties. Ik heb ook andere spelers zoiets zien doen en ik kan dat niet begrijpen. Ik weet niet wat er allemaal door het hoofd van Wayne Rooney gaat als hij speelt." Door de rode kaart is Rooney geschorst voor de eerste groepswedstrijd op het EK.

Bondscoach Branko Brnovic van Montenegro zag zijn ploeg na de rode kaart van Rooney langszij komen. Brnovic begreep niet dat Rooney aan de aftrap verscheen nadat zijn vader en oom eerder deze week waren opgepakt door de politie. "Ik heb in de kranten gelezen dat Rooney wat familieproblemen heeft in Engeland. Om eerlijk te zijn verwachtte ik niet dat hij zou spelen omdat je je door zulke randzaken niet goed op de wedstrijd kan concentreren. Misschien was dat wel de reden waarom hij dit deed."