Vorm vindt Oranje indrukwekkend

Michel Vorm stond vrijdag bij afwezigheid van Maarten Stekelenburg in de basis bij het Nederlands elftal. Oranje won de wedstrijd met 1-0 van Moldavië.

Tegenover Goal.com liet Vorm weten blij te zijn met het feit dat hij de nul hield tegen de Moldaviërs. "Het zijn niet de fijnste wedstrijden om te keepen. Als het nou 6-0 staat, is het allemaal een stuk veiliger. Met een 1-0 stand blijft het toch wat gevaarlijk."

Ondanks de 1-0 uitslag was Oranje veel sterker dan Moldavië, waardoor Vorm niet veel te doen had. "Ik werd weinig in het spel betrokken en heb niet veel ballen gehad. Daarom kan het heel vervelend zijn dat je een foutje maakt, maar gelukkig gebeurde dat niet."

Het feit dat Oranje één zege verwijderd is van een kwalificatiecyclus zonder puntenverlies zegt veel over de kwaliteit van het team volgens de keeper. "Je ziet dat we nu al wat jaartjes bij elkaar zijn en gewoon erg goed spelen. Je merkt dat andere landen wachten tot we een keer een wedstrijd verliezen."

De prestaties van de afgelopen jaren maken volgens de Swansea-doelman veel indruk op de rest van de wereld. "In de zomer speelden we gelijk in de uitwedstrijden tegen Brazilië en Uruguay. Dat zijn toch uitslagen die staan en waar iedereen naar kijkt. Tijdens de kwalificatie hebben we laten zien dat we heel gemakkelijk onze wedstrijden winnen."