Game of Thrones krijgt RPG

De bekende boeken- en televisieserie A Game of Thrones zal in 2012 ook een RPG krijgen van dezelfde makers die de RTS hebben gemaakt die in september is uitgekomen. De ontwikkelaar, Cyanide, is al in 2009 begonnen met de ontwikkeling, voordat HBO met de serie aan de slag ging. Cyanide en HBO hebben samen wel een deal kunnen maken.

De ontwikkelaar mag nu personages uit de televisieserie gebruiken voor graphics in het spel en voor sommige personages zullen ook de televisie-acteurs gebruikt worden om teksten in te spreken. De RPG zal draaien om twee personages waar tijdens het spelen steeds gewisseld worden. Personages uit de televisieserie zullen wel hun opwachting maken in het spel maar niet speelbaar zijn.

De game zal een kruising worden tussen Mass Effect en Knights of the Old Republic, daarnaast zullen fans van Planescape Torment de game ook kunnen waarderen want jouw acties zullen invloed hebben op hoe het spel verder gaat. De RPG zal turn based zijn met real time-gevechten waarin je je troepen opdrachten kunt geven. Je zal tijdens het spelen kunnen reageren op acties door de tijd te vertragen, opdrachten te geven en weer verder te spelen.

De RPG die nog geen naam of platform heeft zou begin 2012 moeten uitkomen. Cyanide komt binnenkort met meer informatie.