[Premier League] Uitslag Everton - Liverpool

Liverpool heeft zaterdag de Merseyside Derby gewonnen. Op bezoek bij stadsgenoot en aartsrivaal Everton won de ploeg van Dirk Kuijt een matig duel met 2-0.

De wedstrijd op Goodison Park was direct stevig, maar werd niet gemeen. Toch trok scheidsrechter Martin Atkinson na iets meer dan 22 minuten als eerste kaart een rode voor Jack Rodwell. Dat deed hij, nadat Suárez overdreven naar de grond was gegaan na een tackle van Rodwell.

Met elf tegen tien was het overwicht voor Liverpool. The Reds werden echter zelden echt gevaarlijk. In de 43e minuut versierde Suárez, die door het Everton-publiek hartstochtelijk werd uitgejouwd, een strafschop door zich door de aanlopende Phil Jagielka te laten raken. Everton-doelman Tim Howard stopte de inzet van Kuijt. In de blessuretijd schoot Charlie Adam ook nog tegen de lat.

Na de thee kwam er een ander Everton uit de kleedkamer. De thuisploeg rook kansen en nam door goed positiespel het heft in de wedstrijd in handen. De Toffees kregen ook kansen, maar scoorden niet. In deze fase viel ook Royston Drenthe in bij Everton.

Met het inbrengen van Steven Gerrard kantelde de wedstrijd weer in het voordeel van Liverpool en in de 71e minuut viel de 0-1. Carroll schoot binnen nadat Kuijt door te bukken een voorzet van José Enrique bij de Engelsman had bezorgd.

Even later werd het zelfs 2-0. Suárez dwong een verdedigingsfout af en schoot van dichtbij raak. In de slotfase was Kuijt dichtbij de 3-0. Hij schoot een snelle corner van de Uruguayaan tegen de paal.