Mertens: "Nesu is heel sterk"

PSV-speler Dries Mertens dacht niet aan oud-ploeggenoot Mihai Nesu toen doelman Przemyslaw Tyton afgelopen zondag lange tijd bewusteloos was.

"Misschien dacht ik niet aan Mihai omdat ik bij Przemyslaw geen ambulance zag", vertelt Mertens tegen De Telegraaf. Tyton en verdediger Timothy Derijck kwamen met elkaar in botsing waarna de doelman lange tijd buiten westen was. Er werd gevreesd voor nekletsel maar de schade bleek achteraf mee te vallen.

Nesu raakte vorig seizoen op een training van FC Utrecht verlamd nadat hij in botsing kwam met teamgenoot Alje Schut. De Roemeense speler kan alleen zijn hoofd en arm nog bewegen en is nog hard bezig met revalideren. Mertens heeft nog veel contact met zijn voormalig ploeggenoot.

"We hebben hem met een aantal jongens van FC Utrecht al een paar keer bezocht. Maar nu wil hij even niemand zien", zegt Mertens tegen De Telegraaf. "Ik heb hem zondag nog wel even gesproken. Het gevoel in zijn rechterhand wordt wat beter. Maar er is volgens hem veel te weinig vooruitgang."

Volgens de Belg houdt Nesu hem goed in de gaten. "Hij kijkt alle samenvattingen en na elk doelpunt stuurt hij een sms. Ook toen we bij een Roemeense ploeg in de poule kwamen, berichtte hij. Dat het een goede ploeg was. Mihai is heel sterk. Ik zou niet zo sterk kunnen zijn als dit me overkwam."