Sneijder wil ook na dit seizoen bij Utrecht spelen

Rodney Sneijder is nog niet klaar bij FC Utrecht. De middenvelder wordt dit seizoen gehuurd van Ajax, maar is niet van plan volgend jaar zomer terug te keren naar Amsterdam.

"Ik hoop hier volgend jaar ook te spelen", aldus Sneijder, geciteerd door het Algemeen Dagblad op een sponsorbijeenkomst. De huurling liet weten dat hij na een zware periode in Amsterdam het plezier in het voetbal heeft teruggevonden bij FC Utrecht. Sneijder heeft het naar zijn zin in zijn geboortestad.

"Elke Utrechter heeft wel iets met FC Utrecht", aldus de middenvelder, die net als zijn succesvolle broer Wesley is geboren in de Domstad. Sneijder werd vlak voor het verstrijken van de transferdeadline door FC Utrecht gehuurd van Ajax. Bij zijn debuut tegen Roda JC gaf hij direct zijn visitekaartje af.

Sneijder speelde met lef en bravoure en gaf schwung aan het Utrechtse spel. Hij scoorde ook direct voor zijn nieuwe club. FC Utrecht heeft in de huurovereenkomst geen optie tot koop bedongen, wel is de afspraak gemaakt dat de clubs aan het einde van het seizoen om de tafel gaan zitten.