Wijnaldum: "Het EK is nog ver weg"

Georginio Wijnaldum debuteerde vrijdag met een doelpunt voor het Nederlands elftal. De PSV'er nam tegen San Marino de elfde treffer voor zijn rekening.

En dat in het stadion van zijn werkgever, het Philips Stadion. "Maar als ik in Brazilië of Uruguay had mogen debuteren was ik ook blij geweest, hoor", zegt de kersverse international tegen NUsport. "Al is debuteren met een doelpunt in je eigen stadion misschien wel mooier. Ik heb vaker gehoopt te scoren bij mijn debuut. Bij Feyenoord en PSV lukte het niet, bij Oranje gelukkig

Wijnaldum heeft zich ten doel gesteld om naar het EK 2012 te gaan. Ondanks zijn debuut loopt hij nog niet op de zaken vooruit. "Over een paar maanden kan mijn situatie zomaar weer anders zijn. Het EK is nog ver weg. Ik kan niks anders doen dan ervoor zorgen dat ik stappen blijf maken en proberen bij de selectie te blijven. Dinsdag hoop ik tegen Finland weer minuten te mogen maken."

Als Feyenoorder slaagde Wijnaldum ondanks enkele verkiezingen er niet in zijn debuut in Oranje te maken. Ging de aanpassing makkelijker na zijn eerste weken als PSV'er? "Dat vind ik moeilijk te zeggen, maar ik denk wel dat de stap van Feyenoord naar PSV me goed heeft gedaan. Je krijgt met andere druk te maken, omdat je om het kampioenschap en Europees speelt. Maar of ik al gegroeid ben? Ik denk het niet."