KNVB wil door met Van Marwijk

Voetbalbond KNVB wil nog dit jaar het contract met bondscoach Bert van Marwijk verlengen tot en met het wereldkampioenschap van 2014. De oefenmeester heeft nu een contract tot en met EK van 2012 in Polen en Oekraïne met het nummer één team van de wereld.

"Alleen wil ik de vrijheid hebben in te gaan op een eventuele uitdaging van een Europese topclub. Ik denk dan aan een paar clubs uit de vier grote voetballanden Engeland, Spanje, Duitsland en Italië. Nee, ze hoeven bij de KNVB niet bang te zijn dat ik voor het geld kies bij een middelmatige club waar ik geen gevoel mee heb," zei Van Marwijk die vorig jaar met Oranje nog de finale van het WK haalde.

KNVB-directeur Bert van Oostveen meldt in de Telegraaf open te staan voor een dergelijke clausule in het contract. "Oranje zal voor hem na het EK sportief en financieel minder interessant zijn dan Manchester United of Real Madrid. Bij contractverlenging met Van Marwijk willen wij als KNVB natuurlijk de zekerheid van hem dat hij blijft. Al besef ik dat je Bert bij een droomuitdaging niet kan, en niet moet tegenhouden."