'Apple komt met goedkopere iPhone 4'

De Amerikaanse elektronicaproducent Apple brengt binnen enkele weken een goedkopere versie van de iPhone 4 op de markt. Dat berichtte persbureau Reuters dinsdag op basis van anonieme bronnen.

De nieuwe versie van de populaire iPhone 4 zou goedkoper zijn, omdat hij slechts een geheugen van 8 gigabyte heeft. De huidige iPhone 4 heeft een opslagcapaciteit van 16 of 32 gigabyte.

De geheugenkaarten voor de nieuwe telefoon worden volgens een van de bronnen geproduceerd door een Koreaans bedrijf. De geheugenkaarten voor de huidige iPhones worden gemaakt door het Japanse Toshiba en het Koreaanse Samsung. Apple wilde geen commentaar geven op het bericht.

Ook zou Apple eind september de nieuwe iPhone 5 lanceren. De nieuwe telefoon zou erg lijken op de iPhone 4, maar beschikken over een groter touchscreen, een betere antenne en een 8-megapixel camera. Apple heeft volgens een van de bronnen de twee producenten van de telefoon, het Chinese Hong Hai en het Taiwanese Pegatron, opdracht gegeven zich voor te bereiden op een productie van maximaal 45 miljoen stuks.

'Apple komt met goedkopere iPhone 4'
'Apple komt met goedkopere iPhone 4' (Foto: ANP)