Rutten vindt uitslag gevaarlijk

PSV kwam op bezoek bij SV Ried niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Trainer Fred Rutten vertrouwt erop dat zijn ploeg thuis wel wint van de Oostenrijkers.

"De uitslag 0-0 is altijd gevaarlijk, ze hebben kansen gehad om een doelpunt te maken. Maar ik heb het vertrouwen dat het thuis gaat lukken. Het is voor ons belangrijk om in de groepsfase te komen", zei de coach na het eerste play-offduel in de Europa League tegen de Oostenrijkers.

PSV had zeker in de eerste fase van de wedstrijd de kans om tot scoren te komen. "In de eerste twintig minuten kregen we twee of drie honderd procent-kansen om een doelpunt te maken. Dan maak je die niet en dan wordt het moeilijk", aldus Rutten op de website van PSV. "De tweede helft bracht ons geen grote mogelijkheden, die was niet zo goed als de eerste helft. Onze doelman houdt ons ook nog twee keer overeind. Het resultaat is teleurstellend, Europees moet je altijd een doelpunt maken."

Dries Mertens heeft een gezwollen voet overgehouden aan de Europa League-wedstrijd tegen SV Ried. De Belg is mogelijk een aantal weken niet beschikbaar voor zijn nieuwe club. Mertens gaat naar het ziekenhuis voor onderzoek, meldt De Telegraaf.