Kovalainen denkt niet na over toekomst

Formule 1-coureur Heikki Kovalainen heeft het naar eigen zeggen naar zijn zin bij Team Lotus. De Fin kwam vorig jaar bij het nieuwe team na twee seizoenen voor McLaren gereden te hebben. Hij zegt zich niet bezig te houden met waar zijn toekomst in de autosport ligt.

"Wie weet waar de toekomst ligt. Ik heb er niet veel over nagedacht," zei Kovalainen tegen Autosport. "Ik heb het hier naar mijn zin en voor mij loopt alles prima hier. Ik denk dat ik meer uit het team en uit de auto kan halen dan in het verleden. Ik heb geen problemen hier. Ik heb helemaal niet nagedacht over de toekomst. We ontwikkelen dit team nu verder en we zien wel wat de toekomst ons brengt."

De Fin kijkt uit naar volgend jaar wanneer de samenwerking met Red Bull uitgebreid wordt en er onder meer KERS door dat team geleverd wordt. Momenteel is er al de Renault-motor. "De Cosworth-motor van vorig jaar was behoorlijk krachtig, dus dat was het niet, maar de ervaring die Renault meebrengt is van een andere orde. Dat was voor ons noodzakelijk om een stap te zetten."

"Volgend jaar krijgen we KERS dat al eerder met de Renault-motoren samen heeft gewerkt en de versnellingsbakken van Red Bull. Daarom was de Renault-krachtbron erg belangrijk voor ons. De service die wij krijgen is uitstekend en de slijtage in de motor is zeer beperkt. Het pakket wat wij van hen krijgen is het pakket dat we nodig hadden voor dit seizoen."