Voormalig president Nintendo verliest

De sombere cijfers die Nintendo gisteren presenteerde hebben geresulteerd in een waardevermindering van Nintendo's aandelen met 12% aldus een raportage van Bloomberg. Nintendo reageerde door de prijs van de 3DS met een derde te verlagen om zo vraag te creëren en stelde de verwachte inkomsten naar beneden bij. Wanneer deze voorspellingen accuraat blijken zullen Nintendo's inkomsten op het laagste niveau sinds 1986 uitkomen. Wanneer dit nieuws voor Nintendo reeds somber is, dan is er één man nog slechter af, Hiroshi Yamauchi.

Yamauchi is de 83-jarige oud-president van de elektronica-gigant en sinds 2002 met pensioen bij het bedrijf dat zijn grootvader heeft opgericht. Geschat wordt dat Yamauchi nog steeds ongeveer 10% van Nintendo's aandelen in privébezit heeft. De daling van gisteren heeft de voormalig directeur waarschijnlijk $540 miljoen 'armer' gemaakt volgens marktanalist Bloomberg.

De ooit als rijkste man van Japan aangeschreven Yamauchi bezit volgens de meest recente gegevens $4.6 miljard en neemt daarmee de zesde plaats in op de Forbes-ranglijst van de rijkste japanners. Deze cijfers zullen ongetwijfeld gewijzigd zijn, maar het staat buiten kijf dat de derde president van Nintendo, hoe dan ook, van een natje en een droogje kan blijven genieten wat er ook met Nintendo gebeurt.