Nintendo zwaar in het rood door Nintendo 3DS

Nintendo heeft het afgelopen kwartaal een verlies van 337 miljoen euro geleden. De spelcomputerfabrikant maakte donderdag bekend dat de tegenvallende verkoop van de Nintendo 3DS de belangrijkste reden voor het verlies is. Als gevolg heeft Nintendo de winstverwachting voor het fiscale jaar met tachtig procent naar beneden bijgesteld.

Naast de slechte verkoopcijfers van de Nintendo 3DS presteert ook de Nintendo Wii ondermaats. Zo zijn er minder games voor de spelcomputer verkocht dan werd verwacht. Daarnaast plaagt de hoge wisselkoers van de yen de winstcijfers van Nintendo, dat meer dan tachtig procent van zijn producten in het buitenland verkoopt.

Om het tij te keren gaat Nintendo de Nintendo 3DS vanaf 12 augustus dertig procent in prijs verlagen. Een aantal grote Nintendo-games moet er samen met de gereduceerde prijs voor zorgen dat de verkoopverwachting van dertien miljoen verkochte 3DS-exemplaren voor maart 2012 alsnog wordt gehaald. Momenteel zijn er wereldwijd een kleine vier miljoen stuks van de Nintendo 3DS verkocht.