Theo Janssen: "Sta straks niet te bibberen op het veld"

Theo Janssen maakt morgen uitgerekend tegen zijn oude club FC Twente zijn debuut voor Ajax. De middenvelder vindt het weerzien speciaal, maar niet meer dan dat.

"Mensen om me heen vinden het gekker dan ik. Het zal leuk zijn om weer bekenden te zien", zegt Janssen op de website van Ajax. Hij denkt terug aan de eerste keer dat hij met FC Twente tegenover zijn jeugdliefde Vitesse stond. "Vooral omdat ik heel lang bij Vitesse heb gespeeld en een heel grote band had met iedereen. Bij Twente heb ik ook een goede band met de supporters en alles er omheen, maar minder dan bij Vitesse. Het zal zaterdag speciaal zijn, maar het is niet zo dat ik straks sta te bibberen op het veld."

De strijd om de Johan Cruijff Schaal is de eerste kans op het winnen van een prijs dit seizoen. "Al moet ik zeggen dat de Johan Cruijff Schaal de minst belangrijke prijs is van de drie", vindt Janssen. "Maar als je iets kunt pakken moet je dat doen. Het zou dom zijn zulke kansen te laten liggen."

Zijn eerste weken bij Ajax zijn de international goed bevallen. "Ik heb mijn plaats gevonden in de groep. Het is sowieso een heel leuke groep die openstaat voor nieuwe jongens. Iedereen wordt goed opgevangen."