'Positie Gudde bij Feyenoord wankelt'

De positie van Eric Gudde als algemeen directeur wankelt volgens Radio Rijnmond. Hij zou mogelijk opgevolgd gaan worden door Martin van Geel, die nu ook al technisch directeur is en een dubbelrol moet gaan vervullen.

Gudde zou geen draagvlak meer hebben bij de Rotterdamse club. Commercieel directeur Mark Koevermans zou afstand nemen van zijn beleid en ook vanuit de raad van commissarissen (RvC) wordt de druk op Gudde opgevoerd.  Voormalig RvC-lid Boudewijn Poelmann lekte deze week een intern rapport. Volgens Radio Rijnmond is er daarin vernietigende kritiek op voormalig technisch manager Peter Bosz, financieel directeur Onno Jacobs en  Gudde.

In dat rapport wordt Gudde verantwoordelijk gehouden voor het mislukken van de transfer van Jonathan de Guzman naar Engelse club, waardoor Feyenoord liefst 14,1 miljoen euro zou zijn misgelopen. Een jaar later liep De Guzman transfervrij de deur uit. Gudde zou geweigerd hebben om een tussenpersoon te betalen voor de transfer en daarna de RvC verkeerd hebben voorgelicht.

Poelman zou daarop Gudde hebben willen ontslaan, maar hij kreeg geen steun van de rest van de RvC. Poelman stapte daarna zelf op en maakt nu deel uit van de Vrienden van Feyenoord, die 49% van de aandelen in handen heeft van de Rotterdamse club. Via die positie heeft Poelman de druk op Gudde wederom opgevoerd.