Telstar niet in zee met 'liegende' Pool

Martin Skowronek kan een stage bij Telstar op zijn buik schrijven. De Jupiler League-club wantrouwt het cv van de Poolse spits. Skowronek was uitgenodigd om in het oefenduel met Katwijk zijn opwachting te maken bij Telstar, maar de club vertrouwde de boel niet en nam de cv van de hoofdrolspeler onder de loep.

Assistent-trainer Toon Beijer, tevens belast met de technische zaken, kon nergens op internet iets vinden over de Pool, die werd aangeraden door AZ. Skowronek schermde ondanks het gebrek aan bewijs op het wereldwijde web met diverse ex-werkgevers in het buitenland. Bovendien zou hij naar eigen zeggen eveneens bij FC Twente op het trainingsveld hebben gestaan. Een belletje naar Jan van Staa, internationale scout bij Twente, vergrootte de argwaan van Beijer echter.

Van Staa had immers nog nooit van Skowronek gehoord. Ook de officiële fansite van de club uit Velsen was al tot de conclusie gekomen dat Skowronek slechts drie invalbeurten bij de reserves van SC Verl kon overleggen. Vervolgens annuleerde Beijer de afspraak met de Poolse aanvaller.

Aan Voetbal International vertelt Beijer dat dergelijke zaken meer regel dan uitzondering zijn. "Sinds vanochtend heb ik al zes cv's van voetballers binnen gehad. Ze komen overal vandaan. Van Zuid-Amerika tot Nigeria. Ik heb een dagtaak aan het checken van die cv's. Er worden zelfs foto's gemanipuleerd."