Verdien Gears of War 3-goodies met oude achievements

Er was al bekendgemaakt dat het behalen van achievements in eerdere delen van Gears of War je met iets zou belonen in Gears of War 3. Details waren toen nog niet bekendgemaakt maar nu is er iets meer over te lezen. Het gaat voornamelijk over weapon-skins die vanuit eerdere delen overkomen naar het derde deel.

Had je bijvoorbeeld in GOW 2 de gouden Lancer en Hammerburst dan zal je die ook hebben in GOW 3. Daarnaast krijg je voor het behalen van verschillende achievements in de serie zogenaamde 'chrome'-skins voor je wapens. Deze skins zijn een soort dank je wel voor het spelen van de game-serie.

In GOW 3 kan je bijvoorbeeld een chrome hammerburst krijgen als je in GOW 2 level vijf haalt in de multiplayer. Volgens de ontwikkelaar is het makkelijk om beloningen aan achievements te hangen. Zo vindt hij het onbelangrijk dat je level honderd haalt in de GOW 2-multiplayer maar belangrijker dat je level honderd bent en een wedstrijd wint op elke map van de Snowblind-DLC uit GOW 2. Dit doen levert je de achievement 'Veteran Gear' op en dat telt.

De ontwikkelaar geeft aan dat alle goodies die je behaalt uit vorige delen puur kosmetisch zijn en geen invloed zullen hebben op de gameplay. Tot de release van GOW 3 is er genoeg tijd om nog net even die achievements te behalen die je mist. Mocht je nog ranked multiplayer-achievements missen uit GOW dan kan je binnenkort aan de slag. Het ontwikkelteam gaat namelijk een avond organiseren met twintig ontwikkelaars die ranked matches gaan spelen uit het eerste deel.

Gears of War 3 is exclusief voor Xbox 360 en komt 20 september uit.