[WBD] Zeges voor Zvonareva, Azarenka en Roddick

Vera Zvonareva (2) en Victoria Azarenka (4) staan op Wimbledon in de derde ronde. Zvonareva, de verliezend finalist van de vorige editie van het Engelse grand slam, zette landgenoot Elena Vesnina opzij. Het Russische onderonsje eindigde in 6-1 en 7-6 (5). Azarenka walste met 6-0 en 6-3 over Iveta Benesova heen.

De als vierde geplaatste Wit-Russin krijgt in de derde ronde een tegenstander van formaat. Daniela Hantuchova is de laatste weken in blakende vorm en etaleerde dat ook woensdag weer. De Slowaakse (25) was met 6-3 en 6-1 te sterk voor Marina Erakovic uit Nieuw-Zeeland.

Ook Petra Kvitova (8) overtuigde in de tweede ronde. De Tsjechische beroofde het thuispubliek van Anne Keothavong. De Engelse won maar drie games: 6-2 en 6-1. Kvitova treft in haar derde wedstrijd aan Church Road Roberta Vinci. De Italiaanse winnares van de Unicef Open versloeg Rebecca Marino uit Canada met 7-6 (3) en 6-2.

Andrea Petkovic had haar handen vol aan een andere Canadese. Qualifier Stéphanie Dubois dwong de Duitse (11) tot overwerk, maar in drie sets was het toch Petkovic die aan het langste eind trok: 6-3, 4-6 en 6-3.

Bij de mannen is Andy Roddick overtuigend doorgedrongen tot de derde ronde. De als achtste geplaatste Amerikaan was met 6-4, 6-3 en 6-4 te sterk voor Victor Hanescu uit Roemenië. Roddick, twee jaar geleden nog verliezend finalist op het heilige gras, moet in zijn volgende partij tegen Feliciano Lopez. De Spanjaard had vier sets nodig om zich van Rainer Schüttler te ontdoen: 7-6 (3), 6-7 (3), 6-2 en 6-2.


Zeges voor Zvonareva en Azarenka (Foto: Novum)