[WBD] Na Li ziet opnieuw kansen

Na Li, de Chinese tennister die afgelopen maand Roland Garros wist te winnen, is vol vertrouwen voor het volgende grand-slamtoernooi; Wimbledon. Ze ziet opnieuw kansen om voor een eindoverwinning in een grand-slamtoernooi te gaan.

"Het is een grastoernooi en je kan niet zeggen dat ik de laatste twee Grand Slams slecht heb gespeeld. Dus natuurlijk krijg ik een goed resultaat op Wimbledon", aldus de Chinese. Li wist op Wimbledon tweemaal de kwartfinales te behalen. Dit jaar zal ze als grote favoriete deelnemen aan het grastoernooi.

Naar eigen zeggen zal ze dit jaar weinig te duchten hebben van Serena Williams. De Amerikaanse wist Li vorig jaar nog uit te schakelen. Net als haar zus Venus Williams, is Serena net terug van een lange blessureperiode.

Kim Clijsters ontbreekt dit jaar op Wimbledon. De Belgische heeft zich met een blessure afgemeld. Daardoor worden de kansen voor Li alleen maar groter om succes te boeken. "Ik heb mijn eerste Grand Slam doorbraak op Wimbledon gehad en ik weet hoe ik op gras moet spelen", aldus de Chinese tennister.