Concept Eredivisie seizoen 2011/2012

De KNVB heeft het concept van het competitieschema voor het seizoen 2011/2012 vrijgegeven. Vrijdag 5 augustus zal de competitie starten met de Rotterdamse derby tussen Excelsior en Feyenoord. Vrijdagmiddag wordt tijdens een bijeenkomst beslist of het concept als definitief wordt vastgesteld.

Landskampioen Ajax begint zondag 7 augustus met een uitwedstrijd bij De Graafschap. Op diezelfde dag spelen ook PSV en FC Twente een uitduel. De Eindhovenaren mogen op bezoek bij AZ, terwijl de Tukkers het opnemen tegen NAC Breda. Promovendus RKC Waalwijk opent de competitie met een thuisduel tegen Heracles Almelo.

De eerste topper staat gepland in de zesde speelronde. Op zondag 18 september zal PSV het in eigen stadion opnemen tegen Ajax. Een week later, op zaterdag 24 september, ontvangt Ajax in eigen huis FC Twente. De eerste Klassieker van het seizoen 2011/2012 wordt afgewerkt op zondag 23 oktober. Ajax neemt het dan in de eigen Amsterdam ArenA op tegen Feyenoord.

Volgens het concept van de KNVB zal de winterstop na speelronde 17, op maandag 19 december van start gaan. Vrijdag 20 januari zal de competitie vervolgens worden hervat. De laatste speeldag zal zondag 6 mei zijn. Ajax, PSV, Feyenoord en FC Twente spelen op deze datum allen een uitwedstrijd tegen respectievelijk Vitesse, Excelcior, sc Heerenveen en VVV-Venlo.

Klik hier om het volledige concept voor het seizoen 2011/2012 terug te lezen.