'Ook Stekelenburg optie voor AS Roma'

Waar AZ-doelman Sergio Romero de voorbije weken werd genoemd als potentiële nieuwe keeper van AS Roma, is nu ook de naam Maarten Stekelenburg gevallen. Ajax-keeper Maarten Stekelenburg is zelfs het voornaamste doelwit van AS Roma, weet Corriere dello Sport. De Romeinen stelden afgelopen week met Luis Enrique een nieuwe trainer aan en zijn nu hard bezig de selectie te versterken voor komend seizoen.

De Italiaanse nummer zes van afgelopen seizoen werd onlangs overgenomen door de rijke zakenman Thomas Di Benedetto. De ambitieuze Amerikaan wil nu koste wat kost de selectie van de Romeinse club versterken. Stekelenburg zou de ploeg achterin alvast een portie zekerheid kunnen verschaffen.

De voorkeur van Stekelenburg zou uitgaan naar een ploeg die volgend seizoen Champions League speelt. Daar greep AS Roma door de zesde plaats naast. Daar komt bij dat AS Roma niet de enige gegadigde is Stekelenburg van Ajax over te nemen. In de voorbije weken werden ook Tottenham Hotspur, Liverpool, Arsenal, Schalke 04 en Atlético Madrid als geïnteresseerde clubs genoemd.

Het contract van Maarten Stekelenburg bij landskampioen Ajax loopt nog één seizoen door. De club zal dus met de doelman willen verlengen of hem deze zomer willen verkopen om zo nog wat aan hem te kunnen verdienen.