'Tomasson stopt met voetbal'

Jon Dahl Tomasson stopt per direct met voetbal. Dat meldden diverse Deense media vandaag. De Deense aanvaller van Feyenoord zou zijn pensioen morgen op een persconferentie officieel bekendmaken. Feyenoord zou hem dan direct als jeugdtrainer presenteren.

De 34-jarige Tomasson speelde het afgelopen seizoen al geen wedstrijd meer nadat hij tijdens het WK geblesseerd was geraakt. Feyenoord is daarover nog in een juridische strijd verwikkeld met de Deense voetbalbond.

Tomasson begon zijn looptijd in 1994 bij sc Heerenveen, waar de Deen al snel naam voor zichzelf maakte als doelpuntenmachine. In drie seizoenen in Friesland scoorde hij 37 keer in 78 competitieduels en dat leverde hem een transfer naar Newcastle United op, maar in het noorden van Engeland lukte het Tomasson niet om zijn faam waar te maken.

Na een seizoen kwam hij naar Feyenoord waar hij afscheid nam met de UEFA Cupzege in 2002. Daarna maakte hij zijn grote transfer naar AC Milan waar hij drie seizoenen speelde. Via VfB Stuttgart en Villarreal keerde Tomasson in 2008 weer terug bij Feyenoord, waar hij zijn laatste seizoen alleen maar revalideerde.