Westerveld (36) degradeert voor het eerst

Op 36-jarige leeftijd maakt Sander Westerveld voor het eerst een degradatie van dichtbij mee. De Nederlandse doelman slaagde er niet in AC Monza in de Serie C te houden. Door het 1-0 verlies tegen Pergocrema speelt Monza volgend seizoen op het vierde profniveau in Italië.

"Ik kan het nog steeds niet bevatten", zegt een verbijsterende Westerveld tegen NUsport. "Deze degradatie is heel onwezenlijk. Ook heel onnodig. Deze wedstrijd verliep als zoveel andere, we krijgen zat kansen, maar gaan daar heel slordig mee om. En nu ben ik op m'n oude dag nog gedegradeerd ook, wat een ellende!"

Door de degradatie begint Westerveld te twijfelen over zijn toekomst bij de club van eigenaar Clarence Seedorf. "We gaan eerst maar eens kijken wat de mogelijkheden zijn. Het project van Clarence zag er goed uit, maar met deze degradatie was geen rekening gehouden."

"Je hebt nu kans dat er potentiële sponsors wegvallen", vervolgt Westerveld. "De club is nog wel gezond, in tegenstelling tot veel andere clubs in Italië. Daar ligt misschien onze redding. Maar het is triest dat je afhankelijk moet zijn van een eventueel faillissement of puntenaftrek van anderen. We hadden het op eigen kracht makkelijk kunnen redden."