Bayern bevestigt vertrek Klose

De wegen van Bayern München en Miroslav Klose scheiden definitief na dit seizoen. Aan interesse heeft de spits echter niks te klagen.

Op de officiële website van Bayern laat de club weten dat beide partijen niet tot een nieuwe verbintenis zijn gekomen. "We hadden hem graag behouden, maar we konden geen overeenstemming bereiken over de lengte van het nieuwe contract", aldus Karl-Heinz Rummenigge, voorzitter van de club uit München.

Als gevolg van de beslissing om niet met elkaar verder te gaan is Klose nu transfervrij. Zijn oude contract loopt af op 30 juni van dit jaar. Zodoende hoeft een club die Klose wil contracteren geen transfersom te betalen. Dit leidt tot een goede onderhandelingspositie voor de spits van het Duitse nationale elftal.

Klose liet in een verklaring op de clubsite weten dat hij een fijne tijd heeft gehad in Mùnchen: "Ik heb vier prachtige, succesvolle jaren gehad. Ik wil daarvoor iedereen van de club bedanken", aldus Klose. "Dat ik de kans kreeg om voor Bayern te spelen voelde altijd erg speciaal."

Vorige week lieten onder meer Lazio Roma en Everton weten dat ze de Duitser van Poolse afkomst graag willen vastleggen. Ook Juventus zou in de markt zijn voor Miro. Volgens het Dutise medium Bild zou Klose zelf wel oren hebben naar een verblijf in Rome.