Costa doet stap terug bij Ferrari

De moeilijke seizoensstart bij het Formule 1-team van Ferrari krijgt nu personele gevolgen. Technisch directeur Aldo Costa heeft zijn positie ter beschikking gesteld en zal nu een andere positie binnen het bedrijf gaan bekleden. Hij zat sinds 2007 op de post van technisch directeur.

De technische afdeling bij Ferrari gaat hierdoor op de schop. Pat Fry zal nu als baas van de afdeling die over het chassis gaat fungeren. De productie komt in handen van Corrado Lanzone, terwijl Luca Marmorini zich over de motoren en de electronica blijft ontfermen. Zij staan nu allemaal direct onder teambaas Stefano Domenicali.

Ferrari is in de Formule 1 voorlopig ver verwijderd van een overwinning. Afgelopen weekend werd Fernando Alonso vijfde in de Grand Prix van Spanje na in de openingsfase geleid te hebben. Meer pijn deed het dat de Italiaanse renstal de hardere banden niet werkend kreeg en Alonso mede hierdoor zelfs op een ronde werd gezet. In het constructeurskampioenschap bedraagt de achterstand op Red Bull Racing inmiddels 110 punten.