Button: "Vettel onder druk zetten"

Er lijkt voorlopig geen maat te staan op Sebastian Vettel in de Formule 1. De Red Bull-coureur won dit jaar al drie races en kwalificeerde zich bij alle vier de Grands Prix op poleposition. Daarom proberen de coureurs, waaronder Jenson Button, de jonge Duitser onder druk te zetten in de hoop dat hij fouten gaat maken.

"We weten allemaal nog wat er vorig jaar gebeurde, dus de rest van ons wil Sebastian graag onder druk zetten. Of dit effect zal sorteren en Sebastian het er moeilijk door zal krijgen, is echter nog maar de vraag. Hij lijkt namelijk een stuk volwassener te zijn geworden," zei Button die zelf in 2009 wereldkampioen werd.

"Sebastian heeft op het ogenblik de snelste auto, dus zolang hij geen fouten maakt, zal hij onverslaanbaar zijn. Wij moeten daar een stokje voor steken, en dat kunnen we doen door hem onder druk te zetten. Misschien is Sebastian inderdaad ijzersterk geworden op het mentale vlak en zal het hem niets doen, maar dat weten we pas zeker als we het proberen," zei de McLaren-coureur.

Button hoopt in ieder geval dat Vettels teamgenoot bij Red Bull, Mark Webber, het leven van de Duitser zuur kan maken. "Ik weet zeker dat hij zijn best doet om de druk op te voeren. Tot op heden werkt het nog niet, al gaat dat ongetwijfeld nog wel gebeuren. Ik weet niet hoe Mark er tegenaan kijkt en met wat voor gevoel hij in zijn auto zit, maar bij McLaren grappen Lewis Hamilton en ik er al over dat we voor de tweede plaats aan het racen zijn."