Kuijt blij met eigen vorm

Dirk Kuijt is al een aantal weken in een supervorm. De Nederlander denkt er zelf ook zo over.

Sinds de komst van Andy Carroll en Luis Suárez is niet alleen het spel van Liverpool beter geworden. Ook Kuijt plukt er de vruchten van. "Het zou best eens mijn beste periode tot nu toe bij Liverpool kunnen zijn", zegt hij op de clubsite. "Ik heb veel gescoord in Nederland en ook wel eens een mooie serie neergezet, maar in de Premier League is het moeilijker."

"Ik ben heel blij met mijn vorm en hopelijk kan ik het de komende wedstrijden vasthouden", vervolgde Kuijt. "Ik voel me erg goed en heb vertrouwen. In het eerste gedeelte van het seizoen had ik wat problemen met mijn enkel en mijn schouder. Dat was een vervelende periode."

"Het vertrouwen bij ons neemt toe en daar geniet ik van", aldus de international, die weet dat Liverpool kans houdt om zich te plaatsen voor Europa League-voetbal. "We hebben alles in eigen hand. Volgende week spelen we thuis tegen Tottenham. Als we al onze wedstrijden winnen, kwalificeren we ons voor Europa. Voor nu moeten we ons concentreren op de wedstrijd van vandaag tegen Fulham."