QPR promoveert naar Premier League

Queens Park Rangers keert na vijftien jaar terug in de Premier League. De Londense club had vandaag voldoende aan een 2-0 uitzege op Watford. Hoewel er volgende week nog een speelronde op het programma staat, kan QPR het kampioenschap in het Championship niet meer ontgaan.

De nummers één en twee van het Championship promoveren direct naar de Premier League. De nummers drie tot en met zes strijden in play-offs om het laatste ticket. Voor de tweede directe promotieplaats zijn alleen Norwich City en Cardiff City nog in de race.

Queens Park had vrijwel het hele seizoen de leiding in het Championship in handen. De club uit West-Londen verloor dit seizoen maar vijf wedstrijden, de eerste daarvan kwam in de twintigste speelronde. Sterspeler is de Marokkaanse aanvaller Adel Taarabt, die onlangs werd uitgeroepen tot beste voetballer in het Championship.

Of trainer Neil Warnock, die pas bezig is aan zijn eerste seizoen bij QPR, de ploeg ook mag leiden in de Premier League is nog maar de vraag. De ambitieuze Londense club zou volgens Britse media volgend seizoen Martin Jol, Marcello Lippi of Giovanni Trapattoni voor de groep willen zetten.