'Geen nieuwe Scream-trilogie'

Voor liefhebbers van de Scream serie is er slecht nieuws. De kans dat er ook een deel 5 en 6 worden gemaakt is minimaal, zo meldt Moviehole.

Eerder dit jaar sprak regisseur Wes Craven nog van een heel nieuwe Scream-trilogie, waarvan het deze maand verschenen deel 4 de aftrap zou zijn. Vermoedelijk zijn het de combinatie van gematigde reacties en lage opbrengsten die roet in het eten gooiden.

Een medewerker van Dimension Films wist Moviehole te vertellen dat de Scream-franchise in ieder geval voorlopig niet verder zal gaan, en dat de zogenaamde trilogie hier eindigt. Wel werd hieraan toegevoegd dat er msischien later nog direct-naar-DVD vervolgen worden uitgebracht, zoals ook bij American Pie het geval is.

Scream 4 opende met $18,7 miljoen, ongeveer de helft van de voorgaande delen. In het tweede weekend zakte de omzet met meer dan 60%, waardoor de film amper een succes kan worden genoemd. Naar schatting staat de totale omzet nu op $48 miljoen, slechts acht miljoen dollar meer dan de de productiekosten.