Nieuw chassis voor Perez in China

Sergio Perez zal in China de beschikking gaan krijgen over een nieuw Sauber-chassis. De Mexicaan viel afgelopen weekend in Maleisië uit toen de brandblusser in zijn wagen afging door een onderdeel dat van de auto van Sébastien Buemi afviel. De schade veroorzaakt door het onderdeel is dermate groot dat een nieuw chassis de beste optie is.

"Het chassis van Sergio was er slecht aan toe. Tot nu toe zijn we pas één keer niet in staat geweest om een chassis te repareren. Dat was na de zware crash van Karl Wendlinger in Monaco in 1994!" zei teammanager Beat Zehnder in Blick. In Auto Motor und Sport vulde hij zijn verhaal aan. "Er zit een gat in het chassis van Sergio en voor China krijgt hij een nieuw chassis."

De Sauber C30 heeft een voordeel ten opzichte van de concurrentie doordat de bolide goed met de banden om kan gaan zijn er minder pitstops nodig dan de concurrentie. Hierdoor eindigden de auto's in Australië in de punten, al volgde later een diskwalificatie en werd Kamui Kobayashi in Maleisië zevende.