[Premier League] Hattrick Rooney bezorgt Manchester winst

Manchester United heeft in de strijd om de Engelse landstitel geen averij opgelopen. Uit bij West Ham United werd in een spectaculair laatste halfuur een 2-0 achterstand omgebogen in een 4-2 overwinning. Wayne Rooney was de grote man met een loepzuivere hattrick tussen de 65e en tachtigste minuut.

Manchester kende een dramatische start op Upton Park. Na tien minuten veroorzaakte Patrice Evra met een handsbal een strafschop, een kwartiertje later ging Nemanja Vidic eveneens in de fout in het strafschopgebied. Beide penalty's werden feilloos benut door Mark Noble.

West Ham hield de 2-0 voorsprong lange tijd eenvoudig vast, totdat Rooney zijn ploeg in het laatste halfuur bij de hand nam. Met een fraaie vrije trap, een schot in de verre hoek en een benutte penalty bracht hij Manchester aan de leiding. Invaller Javier Hernandez maakte er in de slotfase ook nog 2-4 van.