David Cage niet onder indruk van L.A. Noire

Heavy Rain-bedenker David Cage vindt de Motion Scan-technologie waarmee de personages in de aankomende actiegame L.A. Noire tot leven worden gebracht nu al achterhaald. Volgens hem heeft zijn gamestudio Quantic Dream een nieuwe technologie ontwikkeld die meer geavanceerd is.

Voor L.A. Noire zijn de gezichtsuitdrukkingen van acteurs met behulp van speciale sensoren en camera's naar de virtuele spelwereld vertaald. Op deze manier worden zelfs de kleinste emoties in het gezicht van de spelpersonages zichtbaar.

"Ik vind Motion Scan een ontzettend dure oplossing om een personage tot leven te brengen", zegt Cage in gesprek met website CVG. "Daarbij heeft het veel beperkingen. Zo kun je enkel het gezicht en niet het lichaam van een acteur in de game verwerken."

Volgens Cage is de technologie die hij voor zijn nog onaangekondigde game gebruikt wel in staat om het hele lichaam van een acteur te digitaliseren. Hij geeft aan na Heavy Rain veel vooruitgang op dit gebied te hebben geboekt en verwacht binnen een paar jaar de kwaliteit van de film Avatar te evenaren.

L.A. Noire ligt vanaf 20 mei voor de Xbox 360 en Playstation 3 in de winkel.


(Foto: Novum)