'Vertrek Ajax-directie kan in miljoenen lopen'

Mocht de directie van Ajax moeten vertrekken dan kan het de Amsterdamse club duur komen te staan. Volgens de Vereniging van Effectenbezitters zouden Rik van den Boog, Henri van der Aat en Jeroen Slop samen een vertrekpremie van 1,4 miljoen euro mogen opstrijken.

Het mogleijke vertrek van de drie is onderdeel van de plannen van Johan Cruijff om Ajax weer op de kaart te zetten. Hij stelde met onder meer Dennis Bergkamp en Wim Jonk een rapport op, waarna na gesprekken de Raad van Commissarissen besloot op te stappen. Een nieuwe RvC kan besluiten om de drie weg te sturen.

In ieder geval gaan Van den Boog, Van der Aat en Slop voorlopig door met hun werk, zo is na overleg met Bergkamp en Jonk besloten. Mochten ze weggestuurd worden dan zouden Van den Boog (337.000 euro op jaarbasis) en Van der Aat (253.000 euro) omdat ze nog in hun eerste bestuurstermijn zitten kunnen rekenen op een vertrekpremie van twee keer een jaar salaris. Slop zou kunnen rekenen op een premie van 231.000 euro. Hier kunnen nog bonussen bij komen als ze na 1 juli weggestuurd worden.