De la Rosa mag Pirelli-test in Istanbul uitvoeren

McLaren heeft testcoureur Pedro de la Rosa toestemming gegeven om voor Pirelli een bandentest op Istanbul Park uit te gaan voeren. Komend weekend zou de Italiaanse bandenmaker in Turkije willen testen hoe de aangepaste Toyota functioneert met de huidige banden.

Pirelli was er alles aan gelegen om De la Rosa te strikken, omdat de Spanjaard ook vorig seizoen al met de banden en de Toyota testte. De Italiaanse rubbermaker heeft de bolide voorzien van meer downforce, waardoor de huidige omstandigheden beter nagebootst kunnen worden. Naar verluidt zitten de auto's ondanks het verbod op de dubbele diffuser alweer op het niveau dat de neerwaartse druk eind vorig seizoen had.

Motorsportbaas van Pirelli Paul Hembery wil kijken hoe met name de harde banden zich in Turkije houden, omdat enkele bochten zeer zwaar voor het rubber zijn. Daarnaast moet De la Rosa werken aan de banden voor 2012 en aan nieuwe producten werken. Na deze test kan de Spanjaard dan het stokje overdragen aan een andere coureur en zich volledig concentreren op zijn taak bij McLaren.