Hamilton: "McLaren zal gat gaan dichten"

Lewis Hamilton verwacht dat zijn team McLaren het gat met Red Bull Racing zal gaan dichten. McLaren kende een slechte winter, maar door met de auto terug te gaan naar de basis was de snelheid er in Australië weer. Hamilton werd achter de ongenaakbare regerend wereldkampioen Sebastian Vettel knap tweede.

"Ik ben weer helemaal terug. Ik sta slechts enkele punten achter de man die een veel snellere auto heeft. Maar wij gaan dat gat dichten. Daar bestaat voor mij geen enkele twijfel over," zei Hamilton die ook tevreden mocht zijn over de betrouwbaarheid van McLaren, want problemen waren er in Melbourne niet.

Hamilton weet dat Red Bull Racing nog een konijn uit de hoge hoed kan toveren in de vorm van het Kinetic Energy Recovery System. "Het moge duidelijk zijn dat Red Bull over een fantastische auto beschikt, maar dat is al sinds de tweede helft van seizoen 2009 het geval. Het is aan ons om ze onder druk te zetten."

De Brit is in ieder geval tevreden met het resultaat in Melbourne. "Ik kan geen team bedenken dat net als wij in zulke korte tijd zoveel vooruitgang heeft geboekt. We dachten hier te arriveren met een auto die twee seconden tekort zou komen in de kwalificatie, maar tijdens de race bleken we best aardig aan elkaar gewaagd. Zoiets vind ik indrukwekkend."