Gerrard sprak met Capello over aanvoerdersband

Fabio Capello gaf John Terry de aanvoerdersband terug, maar Rio Ferdinand moest dit vanuit de media vernemen. Capello sprak wel met vice-aanvoerder Steven Gerrard.

Capello kreeg deze week veel kritiek vanwege de wijze waarop hij Ferdinand de band ontnam. De verdediger van Manchester United was niet gelukkig met de handelswijze van de Italiaan. Gerrard sprak wel met Capello over de keuze voor Terry. "Hij heeft het me uitgelegd. Hij wordt betaald om moeilijke beslissingen te nemen. Dus deze keuze moeten we respecteren."

De 30-jarige Gerrard denkt dat Capello een goede keuze heeft gemaakt met de rehabilitatie van Terry, die de aanvoerdersband vorig jaar werd ontnomen na een affaire met de vriendin van zijn toenmalige ploeggenoot Wayne Bridge. "Het aanvoerdersschap is erg belangrijk. Ik kan alleen maar gelukkig zijn met de keuze voor Terry. Ik weet namelijk wat dit betekent voor hem."

"Ik weet dat hij teleurgesteld was nadat hij de band kwijtraakte. We moesten ons echter neerleggen bij de beslissing van Capello destijds. Het is goed dat we de draad daarna hebben opgepikt en de goede lijn hebben doorgezet. We moeten nu deze kwestie achter ons laten. Het is voor Rio (Ferdinand, red.) natuurlijk jammer, want hij heeft niets verkeerd gedaan."