Boonen wint sprint in Gent - Wevelgem

Tom Boonen is de winnaar geworden van Gent - Wevelgem. De Belg van Quick Step was na 204 kilometer koers de snelste in de massasprint. Hij versloeg daarin Daniele Bennati en Tyler Farrar.

Lange tijd reed ere en kopgroep van vijf man vooruit, waarvan Thomas Voeckler het langst vooruit wist te blijven. Hij werd echter op 35 kilometer van het einde ingelopen door het eerste peloton, waar tot dan toe nog weinig spectaculaire dingen gebeurd waren.

Na de laatste beklimming van de Kemmelberg reed een viertal weg uit het peloton. Sylvain Chavanel, Ian Stannard, Maciej Bodnar en Peter Sagan kregen een gat van maximaal driekwart minuut. Daarachter waren de sprintersploegen zich aan het organiseren.

Op twintig kilometer van de streep was er een valpartij in het peloton, waarbij Mark Cavendish het grootste slachtoffer was. De Brit viel ver terug en was kansloos voor de zege. Het gat met de voorste vier bleef lang hangen op dertig seconden, waarna onder andere Philippe Gilbert het zelf ging proberen te dichten. Het gat werd daardoor en door het werk van andere ploegen langzamerhand kleiner.

Vooraan haakte Bodnar op vier kilometer van de streep af, terwijl zijn ploegmaten van Liquigas daarachter uitstekend afstoppend werd deden voor Sagan. Stannard wou zich niet naar de slachtbank laten lijden en ging op twee kilometer van de streep ervandoor. Sagan en Chavanel werden gegrepen op één kilometer van de streep, terwijl Stannard pas vlak voor de streep werd gepakt door de sprintende meute.

De winst ging uiteindelijk naar Boonen, die na een lange sprint Daniele Bennati en Tyler Farrar voorbleef.