Rensenbrink keert niet terug in voetballerij

Rob Rensenbrink ziet een terugkeer in de voetballerij niet zitten. Dat zei de 63-jarige oud-international tegen Novum Nieuws tijdens de presentatie van de nationale sportcanon. Eerder meldden diverse media dat Rensenbrink nog wel aan de slag zou willen in het voetbal. "Ik had het ooit wel eens willen doen, maar ik ben nu 63."

"Na mij zijn er meerdere generaties geweest", geeft Rensenbrink aan het stokje graag over te willen geven. "Voor mij is het over."

De voormalig topaanvaller van Anderlecht blijft het spel gewoon als toeschouwer beleven. Zo zit hij nog een aantal keer per jaar in het Constant Vanden Stockstadion van Anderlecht. "Dat is toch mijn club. Maar het is niet meer het Anderlecht dat ik ken. In de jaren zeventig waren ze Europese top. Dat is nu niet meer."

Vorige week gingen de Belgen in de Europa League nog zwaar ten onder tegen Ajax (0-3). "Als die penalty voor Anderlecht erin ging op 0-1, moest ik het nog maar zien. Maar Ajax heeft het daarna goed uitgespeeld met counters." Rensenbrink geeft Anderlecht vanavond in de return geen schijn van kans. "Ik zie Ajax wel winnen."