Tunesië vraagt uitlevering echtgenote Ben Ali

Tunesië heeft Saudi-Arabië om de uitlevering van de echtgenote van de gevluchte president Zine El Abidine Ben Ali gevraagd, heeft het staatspersbureau TAP maandag gemeld. Leila Trabelsi en haar familie zouden zich als een maffiafamilie hebben gedragen, door zakenlieden geld af te persen en belangen in hun ondernemingen te eisen. Op die manier zouden zij een enorm fortuin hebben vergaard.

De voorlopige regering vroeg zondag aan Saudi-Arabië of Ben Ali nog leeft. Zo ja, dan wil Tunesië ook hem uitgeleverd zien.

Minister van binnenlandse zaken Farhat Rajhi heeft maandag bij de rechtbank in Tunis formeel om de ontbinding van de vroegere regeringspartij RCD verzocht. Verschillende ministers in de huidige regering, onder wie de premier, waren lid van de RCD. Zij zijn na het vertrek van Ben Ali uit de partij gestapt en de activiteiten van de partij zijn opgeschort, maar betogers staat er op dat de RCD helemaal wordt opgedoekt.

De regering heeft maandag beroepsdiplomaat Mouldi Kefi tot minister van buitenlandse zaken benoemd. Hij werkte eerder op ambassades in Rusland en Indonesië en is al de derde bewindspersoon op deze post in een maand tijd.