Elia snapt reserverol bij HSV niet

Eljero Elia viel woensdag op met een uitstekende invalbeurt tegen Oostenrijk, maar bij zijn club HSV zat hij zaterdag gewoon weer op de bank. De vlugge buitenspeler snapt daar weinig van. "Blijkbaar is er niet zoveel vertrouwen in me. Dat doet pijn. Daarom is dit zeer frustrerend", zegt Elia volgens Voetbal International. "Ik snap het ook niet. Dit seizoen ben ik acht keer in de basis begonnen en zeven keer wonnen we. Zo slecht kan ik het dus niet hebben gedaan."

"Ik weet niet waarom ik ernaast sta. Ik heb zelf geen reden gehoord. Ik weet in ieder geval dat ik geen slechte speler ben en ook dat ik in goede vorm steek", gaat Elia verder. "Of denk je dat zo'n goede wedstrijd in Oranje zo maar uit de lucht komt vallen? Alleen kun je je wel afvragen waarom ik in Oranje wel zo goed kan spelen en bij HSV niet..."

Pas na dit seizoen wil Elia, die zondag 24 jaar werd, nadenken over zijn toekomst. "Ik zal gewoon keihard door blijven werken en elke training laten zien dat ik er klaar voor ben. Dat doe ik al het hele seizoen en dat zal niet veranderen. Maar aan het einde van het seizoen zullen we dan toch eens moeten kijken wat dat heeft opgeleverd. Niet alleen voor mij maar ook voor de club."