Horror in 3D op de Nintendo 3DS

Het horrorspel Fatal Frame II: Crimson Butterfly voor de Playstation 2 wordt opnieuw gemaakt voor de Nintendo 3DS. Dat schrijft de Britse website Computerandvideogames. Tecmo werkt samen met Nintendo aan een remake van de game uit 2004, die door kenners wordt gezien als een van de engste games ooit gemaakt. Het spel zou nog dit jaar uit moeten komen.

Dat de game voor de nieuwe 3D-spelcomputer van Nintendo wordt gemaakt is opmerkelijk. Van het laatste spel binnen de serie, Fatal Frame IV voor de Nintendo Wii, zijn namelijk maar tachtigduizend exemplaren verkocht in Japan.

Met vrolijke spellen als de racegame Mario Kart, het puzzelspel Professor Layton en de dierenverzorgingsgame Nintendogs hebben Nintendo-spelcomputers de reputatie kindvriendelijk te zijn. Toch zijn niet alle games voor de Nintendo 3DS geschikt voor kinderen.

Game-uitgever Ubisoft brengt spellen uit het Tom Clancy-universum, waaronder het sluipspel Splinter Cell, uit voor de 3D-spelcomputer. Daarnaast werkt Capcom aan de actiehorrorgame Resident Evil. Resident Evil is gericht op actie. De hoofdpersoon beschikt over wapens. De speler in Fatal Frame II: Crimson Butterfly is daarentegen juist kwetsbaar en enkel bewapend met een fotocamera om kwade geesten af te schrikken.